HomePRAVILA TURNIRA

GRAND CUP – PRAVILA TURNIRA ZA 2018. GODINU

PROPOZICIJE I PRAVILA

1
Pravo nastupa na nekom od gore navedenih turnira ima svaki igrač rođen u godini koja je navedena u imenu turnira, ili mlađi. Na turniru mogu nastupiti i mješovite ekipe (dječaci i djevojčice) s time da djevojčice mogu biti starije za jednu godinu od godišta navedenog u nazivu turnira.

2
Na turniru sudjeluje 5 kategorija – momčadi raspoređene u kvalifikacijskom dijelu turnira u skupine (A, B, C, D) sa po 4 momčadi. (U slučaju prijave manje, više ekipa, vremenskih neprilika.. komisija turnira može prilagoditi pravila i propozicije broja ekipa i skupina)

3
Svaka ekipa može imati u sastavu igrače koji nisu registrirani za klub koji se natječe ili može imati i igrače koji nisu uopće registrirani igrači, s time da je trener ekipe dužan za te igrače osigurati identifikacijski dokument kojim se dokazuje godište djeteta te isti trebaju imati valjanu liječničku potvrdu o slobodnom bavljenju nogometnom igrom ne stariju od 6 (šest) mjeseci.

4
Svaki igrač momčadi mora imati športsku iskaznicu (ili osobnu iskaznicu, putovnicu) i obavljen liječnički pregled te ih je dužan predočiti organizatoru uoči same utakmice ukoliko to predstavnik ili trener protivničke momčadi zatraži.

5
Prije prve utakmice treneri/predstavnici momčadi obavezni su predati konačni popis igrača svoga kluba te isti ne mogu mijenjati do završetka turnira.

6
Igrač koji je nastupio za pojedinu (matičnu) momčad na turniru, ne može nastupiti za neku drugu momčad na istom turniru.

7
Za svaku momčad za vrijeme utakmice u polju mogu nastupiti:

1) 2007 god. – (8 igrača + golman)
2) 2008 god. – (6 igrača + golman)
3) 2009 god. – (7 igrača + golman)
4) 2010 god. – (6 igrača + golman)
5) 2011 god. – (5 igrača + golman)

8
Svaka momčad mora prijaviti dvije (2) garniture dresova (domaća i gostujuća) u kojima će nastupati na turniru.
(ako ekipa ne posjeduje, dobit će od organizatora navlake)

9

Utakmice se igraju na terenu dimenzija
(po propozicijama terena, te u skladu s pravilima igre Međunarodnog nogometnog saveza (IFAB), sadašnje izdanje
2007 (8+1) Teren dimenzija 75X55 (od 16m do 16m) N.K.Primorac/Stobreč – Prava trava
2008 (6+1) Teren dimenzija 65X40 (polovica igrališta) NK Primorac/Stobreč – Umjetna trava
2009 (7+1) Teren dimenzija 65×40 (polovica igrališta) N.K.Primorac/Stobreč – Umjetna trava
2010 (6+1) Teren dimenzija 58 x 40  NK Union Podstrana (TTTS) – Umjetna trava
2011 (5+1) Teren dimenzija 42 X 25 NK Union Podstrana (TTTS) – Umjetna trava

10
Sve utakmice turnira igraju se sa službenom loptom turnira (Nike)

11
Ukoliko je u utakmicama završnice turnira izjednačen rezultat nakon isteka regularnog dijela utakmice izvode se penali, na način da ih izvode po pet igrača iz svake momčadi, a ukoliko i nakon toga i dalje rezultat bude izjednačen, po jedan penal za svaku momčad izvodit će preostali igrači, sve do konačnog razrješenja pobjednika.

12
Kriterij za određivanje plasmana u skupinama je:
• broj bodova
• međusobni susret
• gol razlika
• veći broj postignutih golova
• ždrijeb

13
Ukoliko tri momčadi imaju isti broj bodova radi se interna tablica između te tri momčadi, a ukoliko je njihov međusobni skor potpuno identičan, o najuspješnijoj momčadi odlučivat će udarci sa devet metara (kao u članku 11).ili bacati novčić za pobjednika.

14
Sve utakmice sude suci licencirani od Hrvatskog nogometnog saveza. ( sudačka organizacija HNS )

15
Sudac utakmice ima pravo dodijeliti 2 žuta kartona,1 crveni karton, te na taj način udaljiti igrača zbog nesportske igre ili ponašanja, te isti igrač nema pravo vraćanja u polje (igru) do kraja utakmice, ali slijedeću utakmicu isti igrač ima pravo nastupa.

16
Zamjene igrača su leteće i obavljaju se na uzdužnoj liniji igrališta. U igru mogu ulaziti i iz nje izlaziti svi igrači prijavljeni na službenom obrascu turnira.

17
U slučaju da dva i više igrača postignu isti broj zgoditaka, najbolji strijelac turnira je igrač čija je momčad ostvarila viši plasman.

18
Turnirska komisija, u konzultaciji sa trenerima momčadi koje su izborile poluzavršnicu turnira, bira najboljeg vratara, igrača, strijelca(poznat).

19
Organizator turnira nije odgovoran za izgubljene ili ukradene imovine igrača.

20
U slučaju nastupa događaja koji nije propisan ovim propozicijama, turnirska komisija je ovlaštena za donošenje tumačenja koje će se smatrati dopunom istih.
NPR. Visina i pravila zaleđa u određenim kategorijama/takmičarima/natjecateljima.
Prebacivanjem lopte preko Središnice terena (centra) od strane golmana.
Dimenzije terena, golova i broj igrača u terenu.

21
Prihvaćenjem sudjelovanja na turniru sve momčadi prihvaćaju obavezu sudjelovanja na ceremoniji otvorenja turnira isto kao i momčadi koje ostvare plasmana isti će biti nagrađen, imaju obavezu biti dio ceremonije proglašenja najboljih.

22
Svi protesti i žalbe vezane uz odigrane utakmice moraju se prijaviti odmah nakon završetka utakmice nadležnoj turnirskoj komisiji koju imenuje organizator, a čija je odluka konačna i obvezujuća. Komisija neće prihvatiti žalbe koje se odnose na odluke koje je donio sudac.

All contents © copyright NK Union Podstrana. All rights reserved. | Design by mpprint